Türkiye uyumadı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye uyumadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 01:42

Dün sabah başlayan bu sabaha kadar devam 32 ildeki eylemlere polis müdahale etti. İstanbul'da Berkin Elvan'ın ölümü dün akşam Taksim, Beşiktaş, Kadıköy ve Okmeydanı'nda düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Polis eylemlere gazla müdahale etti. Kadıköy'deki eylemlerde bir İETT otobüsü taşlanarak tahrip edildi.

Türkiye uyumadı
YASTAYIZ…

Haberin Devamı

Gezi eylemlerinde başından vurularak yaralanan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden yüzlerce kişi Taksim'de toplandı.


İSTANBUL'DA PROTESTOLU GECE / FOTOGALERİ

Türkiye uyumadı
BENİM DE 14 YAŞINDA ÇOCUĞUM VAR

İstiklal Caddesi'nde polis müdahalesi sırasında bir gösterici akrepin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Akrepin İstiklal Caddesi'nde ilerlediği an bir grup göstericin bağırışları duyuldu. Akrep durdu, kendinden geçmiş bi gösterici arkadaşlarının yardımı ile akrebin önünden kaldırıldı. Olay yerinden uzaklaştırılarak bir kafeye götürülen gösterici daha sonra ambulansla konuldu.

Türkiye uyumadı
GÜLEN’DEN BERKİN MESAJI


Türkiye uyumadı
YABANCI BASIN OLAYLARI BÖYLE GÖRDÜ



İSTANBUL'DA TAKSİM VE BEŞİKTAŞ'TA BERKİN EYLEMİ / FOTOGALERİ

Türkiye uyumadı
BERKİN BM’DE KONUŞULMAZ

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TA EYLEM

Beşiktaş Çarşı'da Kartal heykeli önünde toplanan kalabalık slogan atarak eylem yaptı. Kalabalık, AK Parti'nin bir hafta önce açılan seçim bürosunu dağıttı. Daha sonra Şişli tarafından Taksim'e doğru yürüyüş başladı. Kalabalığa Harbiye Orduevi önünde polis gazlı müdahalede bulundu.


NİŞANTAŞI'NDA MÜDAHALE

Beşiktaş'tan Taksim'e doğru yürüyüşe geçen kalabalık grup, Nişantaşı Valikonağı Caddesi üzerinde polis tarafından durduruldu. Grubun yürüyüşe devam etmek istemesi üzerine, polis göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Ana cadde bir anda gaz bulutu altında kaldı. Çevredeki esnaf ve yoldan geçenlerin de gazdan etkilendiği görüldü. Bazı göstericiler caddeye barikat kurarak ateşe verdi. Polis grubu dağıtırken, barikatlardaki ateşler de TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla söndürüldü.

TENCERE-TAVAYLA DESTEK

Olaylar sırasında, cadde üzerindeki apartmanların pencerelerine çıkan vatandaşlar da tencere-tava çalarak eylemcilere destek verdi. Polisin kovaladığı göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Ancak bir süre sonra Ergenekon Caddesi üzerinde toplanmalar başladı.

Yabancı ajanslar Berkin Elvan eylemlerini böyle gördü


KADIKÖY'DE İETT OTOBÜSÜ BARİKAT OLDU

Türkiye uyumadı


Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan yaklaşık bin kişilik kalabalık, sloganlar atarak Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti.

Protestocular arasından bir grup ise Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden AK Parti Kadıköy İlçe Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis ekipleri göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etmeye başladı. Gruptan bazı kişiler de polise taş, şişe ve havaifişekle karşılık verdi. Bu sırada, çevredeki çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Çatışmanın ortasında kalan gözleri görmeyen bir kişi ise, polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.
Protestocu grup ise ara sokaklara kaçarak dağıldı. Olaylar sırasında caddeden geçen bir İETT otobüsü de taşlandı. Otobüs barikat olarak kullanıldı.

Haberin Devamı

Türkiye uyumadı
Bir çok kentte yüzlerce gözaltı


AVCILAR'DA SEÇİM ARACI YAKILDI

Avcılar'da da AK Parti'ye ait bir seçim aracı yakıldı. Polisin yoğun gazla müdahalede bulunduğu olaylarda bir kadının yaralandığı öne sürüldü. Avcılar'da polisin çok sayıda eylemciyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

Türkiye uyumadı
Polis ODTÜ'de o silahı kullandı



AKREBİN ALTINDAN SON ANDA KURTULDU/HÜRRİYET TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!